Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Ο Moggi πηγαίνει στο Στρασβούργο

Δικαίωσή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα σημαδέψει την τύχη της αθλητικής δικαιοσύνης και όχι μόνο, δηλώνει ο καθηγητής Tedeschini
Ο στόχος του Luciano Moggi -όπως άλλωστε το είχε δηλώσει εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν απορρίφθηκε η έφεσή του από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ολυμπιακής Επιτροπής και οριστικοποιήθηκε η διαγραφή του οπότε ο ίδιος μίλησε για μια "χωρίς αμφιβολίες, πολιτική απόφαση"- ήταν να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου. Ωστόσο, για να φτάσει εκεί έπρεπε πρωτα να εξαντλήσει το σύνολο των ένδικων μέσων στην Ιταλία.

Αυτή η πορεία -που το υπερασπιστικό τιμ του Moggi θεωρούσε έτσι και αλλιώς αδιέξοδο- ολοκληρώθηκε μόλις τώρα με την απόφαση υπ' αριθμόν 18753 του Ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, του Αρείου Πάγου, που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες: "μας κοροϊδεύουν", σχολίασε στον Guido Vaciago (Tuttosport) ο καθηγητής Federico Tedeschini, επικεφαλής των νομικών του Moggi που επισήμανε ότι οι δικαστές δεν μπήκαν καν στον κόπο να μελετήσουν το σκεπτικό που παρουσιάσαν μαζί με την έφεση. "Θα έλεγα ότι επιλέχθηκε η πιο βολική λύση (που όλως τυχαίως είναι και αυτή πουπροτιμούν περισσότερο οι ισχυρές εξουσίες του Αθλητισμού): το να μην αποφασίσουν" σημείωσε ο Tedeschini στη σύντομη συνέντευξή του στον Vaciago που με τη σειρά του υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου λειτουργεί ως άσιστ στον Moggi για να κάνει αυτό που εδώ και ένα χρόνο επιδιώκει: να ζητήσει δικαίωση στο Στρασβούργο δείχνοντας, όπως σημειώνει ο καθηγητής, ότι παραβιάστηκαν βασικές αρχές της δίκαιης δίκης και του δικαιώματος σε αυτήν. "Ο δρόμος για το Στρασβούργο είναι πλέον ανοιχτός. Αφήστε με να φωνάξω: Ζήτω!", δήλωσε ο Tedeschini επισημαίνοντας πως αν δικαιωθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η απόφαση θα καθορίσει την τύχη "όχι μόνον της αθλητικής δικαιοσύνης αλλά και έναν ορισμένο τρόπο απονομής δικαιοσύνης".

Πηγές: Tuttopsort, Ju29ro, Luciano Moggi facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: