Τρίτη 16 Απριλίου 2013

H Primavera άνθισε στη Napoli

Με εννια παίχτες στο γήπεδο, η Primavera (Άνοιξη) νίκησε 2-1 μέσα στο San Paolo τη Napoli και κατέκτησε το Κύπελλο Primavera 2012-13
Μετά το 1-1 του Τορίνο, η ομάδα του Baroni πήρε το Κύπελλο μέσα στο San Paolo. Προηγήθηκε στο 57' με εύστοχο πέναλτυ του Padovan που κατέκτησε ο Beltrame, ισοφαρίστηκε στο 87' από τον Novothny αλλά ξαναπήρε το προβάδισμα στο 106' με τον Mattielo. Αν και έμεινε αμέσως με δέκα παίχτες (ο Gerbaudo, που είχε σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι με κεφαλιά μετά από φάουλ του Ruggiero, είδε την κόκκινη κάρτα λόγω των πανηγυρισμών του προς τους φιλάθλους), η Juve κράτησε το προβάδισμα και, χάνοντας με δεύτερη κίτρινη στο τέλος και τον Mattiello, κατέκτησε με 9 παίχτες στο γήπεδο το 4ο Κύπελλο Primavera (όσα έχει και η Roma) στην ιστορία της -τώρα, από του χρόνου, έχει να κυνηγήσει τα 5 Κύπελλα της Inter και τα 7 του Torino.

"Αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς" χαρακτήρισε την επιτυχία ο Federico Mattiello που τόνισε πως "αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει όποιος έχει περισσότερη ψυχή και εμείς είχαμε". "Νίκη όλου του Νεανικού Τμήματος" χαρακτήρισε την επιτχυία ο mister Marco Baroni που έσπευσε να μοιραστεί τα συγχαρητήρια "με όλους όσους δουλεύουν με μας".

"Συγχαρητήρια σε όλους, ήταν μια μεγάλη νίκη", τα πρώτα λόγια του Gianluca Pessotto που τόνισε ότι τα παιδιά "ήταν ομάδα ως το τέλος. Να νικάς έτσι είναι πραγματικά ωραία αίσθηση" είπε ο υποδιευθυντής του Νεανικού Τομέα και ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο πανηγυρισμού των Padovan, Gerbaudo (που του στοίχισε την αποβολή, δες το βίντεο πιο κάτω): "ζητάμε συγγνώμη γιατί αυτά τα πράγματα, ιδίως στο νεανικό ποδόσφαιρο, δεν θα έπρεπε να τα βλέπουμε. Λυπούμαστε γιατί τα παιδιά πρέπει να σκέφτονται μόνο να παίζουν και να συγκεντρώνονται σε ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο. Κάποιες χειρονομίες δεν ανήκουν στη Juventus"




NAPOLI-JUVENTUS 1-2 (στην παράταση)
Τέρματα: Novothny 87' - 57' πεν. Padovan, 107' Mattiello
Διαιτητής: Francesco Paolo Saia (Palermo). Επόπτες: Antonino Santoro (Catania), Edoardo Ficarra (Palermo). Τέταρτος διαιτητής: Giuseppe Cifelli (Campobasso).
Κίτρινες κάρτες: 28' Fornito (N), 45' Kabashi (J), 46' Padovan (J), 54' Untersee (J), 56' Celiento (N), 62' Allegra (N), 107' Mattiello (J)
Αποβολές: 107' Gerbaudo (J), 124' Mattiello (J)

NAPOLI: Crispino, Allegra, Celiento, Lasicki, Nicolao (55' Barone), Palmiero (77' Scielzo), Radosevic, Tutino, Novothny, Fornito (66' Palma), R.Insigne. Αναπληρωματικοί: Contini, Savarise, Di Mattia, Zambrano, Guardiglio, La Torre, Del Bono, Romano, Di Stasio.
Προπονητής: Saurini.


JUVENTUS: Branescu, Rugani, Magnusson, Garcia Tena, Untersee, Slivka (55' Gerbaudo), Schiavone (85' Sakor), Kabashi, Mattiello, Beltrame, Padovan (29’ st Cavion). Αναπληρωματικοί: Gagliardini, Penna, Bertinetti, Laursen, Ceria, Tavanti, Di Benedetto, Lanini, Bonatini.
Προπονητής: Baroni.

Με 6 νίκες είχε αποκλείσει Torino, Sampdoria, Siena

Για να φτάσει στον τελικό, η Juventus απέκλεισε, στα ημιτελικά το Torino (2-0 εκτός έδρας και 2-1 στο δεύτερο παιχνίδι, εντός), στα προημιτελικά τη Sampdoria (3-1 εκτός έδρας και 3-2 στη ρεβάνς, εντός), στη φάση των "16" τη Siena (2-1 στο πρώτο παιχνίδι, εκτός έδρας, και 3-0 εντός, στη ρεβάνς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: