Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Τίτλος: "Η Juve του Conte"

Ένα ποίημα, κυριολεκτικά, του Simone Stenti για καλές γιορτές  
Αγαπητά παιδιά, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, μάθετε απ' έξω τη σύνθεση αυτής της Juve του 2012 γιατί θα βρεθείτε να την επαναλαμβάνετε για πολύ, πολύ καιρό. Θα μείνει χαραγμένη ως μια από τις πιο όμορφες, τις πιο δυνατές, τις πιο συγκινητικές της ζωής σας. Και όταν, σε μερικές δεκαετίες, σας ρωτήσουν ποιά είναι η ομάδα που έχετε χαραγμένη στην καρδιά σας, θα βρεθείτε να ονοματίζετε μηχανικά τη Juve του Conte.

Αυτό είναι ήδη ένα μεγάλο νέο. Εμείς οι πιο ηλικιωμένοι έχουμε τη Juve του Platini, κάποιος με τους κροτάφους πιο λευκούς, εκείνη του Sivori. ¨η πιο πρόσφατα εκείνη του Vialli, ή κάποιας φάσης του Del Piero. Οι rossoneri έχουν εκείνη του ολλανδικού τρίο, οι nerazzurri λένε Sarti, Burgnich, Facchetti. Της Napoli, δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί, δοξάζεται η εποχή Maradona.
Συνήθως δοξάζεται ο άσος, ο άνθρωπος που στο γήπεδο βάζει φωτιά στις καρδιές και τη φαντασία. Αυτή η Juve όχι, είναι ασυζητητί η ομάδα του κοντοτιέρου από τον πάγκο. Μετά βεβαίως, υπάρχουν οι διάφοροι Buffon, Pirlo, Chiellini, Marchisio, Vucinic. Αλλά αυτή είναι η ομάδα στην οποία μπορούν να είναι περήφανοι ότι ανήκουν, αλλά δεν είναι η ομάδα "τους". Αυτή είναι η Juve του Conte.
Ένας άνθρωπος που θα θυμάται την εν δυνάμει πιο καταραμένη χρονιά από προσωπική σκοπιά ως την κορυφή αυτή τη στιγμή της καριέρας του, που είναι εύκολο να προβλέψεις ότι θα είναι πολύ μακριά και γεμάτη ικανοποιήσεις. Μια χρονιά που ξανάφερε τη Juventus στο ρόλο που της αρμόζει σε Ιταλία και Ευρώπη, μέσα από νίκες και ρεκόρ. Μια χρονιά από την οποία, ειλικρινά, δεν μπορούσε να ζητήσει κανείς κάτι περισσότερο.
Επομένως, παιδάκια, μελετήστε και απομνημονεύστε τη σύνθεση, θα σας χρειαστεί. Αλλά μην ξεχνάτε τον τίτλο αυτού του γλυκού ποιήματος: "Η Juve του Conte".
Σε αναμονή, φυσικά, του 2013, όπου θα γίνει άλλο ένα βήμα προς εκείνο το επίπεδο που θα μας επιτρέψει να χαράξουμε το τρίτο αστέρι όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στη φλούδα του Έλατου/Abete (σ.σ. λογοπάιγιο με το επίθετο του προέδρου της Figc, Abete που σημαίνει: "έλατο").
Καλές γιορτές σε όλους, bianconeri και μη.

Για όσους δεν τον ξέρουν ο Simone Stenti αυτοπαρουσιάζεται ως "δημοσιογράφος, συγγραφέας, juventino, αλλά όχι αναγκαστικά με αυτή τη σειρά. Στις διάφορες εποχές της ζωής μου έγραψα για τις La Stampa, Il Giornale, FourFourTwo (ιταλικό και αγγλικό), GQ, Riders, Max, Sette και πολλά ακόμα. Πολλά χρόνια τα πέρασα με το Μίκυ Μάους, και όχι μόνον ως αναγνώστης. Έγραψα τρία βιβλία: Δέκα scudetti για ένα κύπελλο (που δίνει το όνομα σε αυτό το blog), Εγκώμιο της κλοπής, Moggi bianco & noir. Σχολιαστής σε TeleNova και Juventus Channel".

Πηγή: Dieci Scudetti Il blog di Simone Stenti

Δεν υπάρχουν σχόλια: